Aromatherapie

Aromatherapie gebruikt aromatische plantaardige oliën, waaronder essentiële oliën, om iemands stemming of lichamelijk welzijn te verbeteren. Het gebruik van essentiële oliën voor therapeutische, spirituele, hygiënisch en rituele doeleinden gaat terug naar een aantal oude beschavingen zoals de Chinezen, Indiërs, Egyptenaren, Grieken en Romeinen, die deze oliën in cosmetica, parfums en medicijnen gebruikten. Ook werden essentiële oliën gebruikt om te ontspannen, pijn en angst te verminderen, de energie en het korte-termijn geheugen te verbeteren en eczeem die jeuk veroorzaakt te verminderen. De moderne aromatherapie is in de jaren ’30 ontwikkeld in Frankrijk, op basis van de ervaringen van een Franse arts die lavendelolie had gebruikt om oorlogswonden te genezen en daarmee opmerkelijke resultaten boekte.

De werking van aromatherapie

Er zijn twee verklaringen voor de effecten van aromatherapie. De eerste is de invloed van aroma op de hersenen. De geur van de olie heeft effect op het gedeelte van de hersenen dat betrokken is bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. De andere verklaring zijn de directe farmacologische effecten van de essentiële oliën. De olie die uit planten wordt gedestilleerd bevat de werkzame delen van planten en kruiden in geconcentreerde vorm. (Vandaar de naam ‘essentiële oliën’, die de essentie van de plant bevatten.) Kort gezegd heeft een essentiële olie van een plant dezelfde werking als de plant zelf, maar dan sterker. Wanneer je de olie toepast op je huid, wordt deze door de huid opgenomen en komen de werkzame delen in je lichaam terecht.

Aromatherapie en massage

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd. Daarom worden deze olies verdund met zogenoemde basis oliën, waar de essentiële olie in op kan lossen. Een goede basisolie maakt de olie geschikt om als huidolie toe te passen op de huid, of als massage olie te gebruiken tijdens het masseren. Een andere manier om de essentiële olie te gebruiken is om deze te laten verdampen. De directe werking van de planten en kruiden in je lichaam gaat hiermee verloren, maar de geur beïnvloedt nog wel je stemming en gemoedsrust.

100% natuurlijk

De chemische verbindingen van een plant zijn complex, en variëren per plant en per oogst. Afhankelijk van de grond waar de plant op groeit, de zon en de regen en de specifieke soort is elke olie uniek in samenstelling. Je zou het kunnen vergelijken met wijn, waarvan de oogst elk jaar verschilt en de smaak elk jaar weer licht verschilt, ook al is het afkomstig van dezelfde wijngaard en dezelfde druif. Doordat de essentiële olie telkens weer een heel klein beetje anders is, treedt er geen gewenning op in je lichaam en blijft de werking behouden. Alleen dat al is een reden alleen 100% natuurlijke oliën te gebruiken. De geur van echte vanille of echte lavendelolie is daarnaast veel voller en complexer dan een synthetische variant die in een fabriek is gemaakt.

Aromatherapie in Het Massagehuys

In Het Massagehuys gebruiken we 100% natuurlijke en ambachtelijk gemaakte massage olie, van essentiële oliën op een basis van Zoete Amandelolie en Druivenpit olie. De combinatie van een massage, die het lichaam door middel van drukpunten en ontspanning weer in balans brengt, en aromatherapie die dat door geur en de werking op het lichaam doet, zorgt er voor dat het een complete treatment wordt. Bij elke massage hebben we een speciale olie ontworpen, gebaseerd op familierecepten, kennis van aromatherapie, de werking van planten in herbal medicine en traditionele huidverzorging. Zo past bij een ontspanningsmassage de Huile d’Avignon, waarin de Bergtop Lavendel, Blauwe Kamille en Sandelhout helpt tot rust te komen en de massage ondersteunt. Naast de ontspanningsmassage kun je in Het Massagehuys kiezen voor een sportmassage, een speciale verwenmassage voor vrouwen, een detox massage, een massage waar je energie van krijgt, een Thaise massage of een zwangerschapsmassage. Bij elke massage past een speciale olie en hebben we een biologische thee gekozen die de massage en olie aanvult.

Aromatherapie en huidolie van Het Massagehuys

De basis van de olie van Het Massagehuys bestaat uit Zoete Amandelolie en Druivenpit olie. Zoete Amandelolie bevat een aantal vitamines: A, B1, B2, B6 en E. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne en mineralen. Hierdoor voedt de olie de huid op natuurlijke wijze en is de olie van Het Massagehuys ook te gebruiken als huidolie. Bij dagelijks gebruik verbetert de huidstructuur, zorgt het dat je huid haar natuurlijke elasticiteit weer terugkrijgt en dat die jong en gezond blijft. De huidolie geeft je huid een mooie glans en zorgt de hele dag voor een verzorgd gevoel. Huidolie is een goed alternatief voor lotions en cremes en wordt al duizenden jaren door mannen en vrouwen gebruikt om hun lichaam te verzorgen.

De olie van Het Massagehuys is los verkrijgbaar in glazen 100 ml flesjes met houten dop. Ze zijn verkrijgbaar in onze vestiging op de Jan Evertsenstraat 110 in Amsterdam en in onze webshop. Als je de olie in de webshop bestelt worden ze zonder verzendkosten door PostNL bij jou bezorgd op het adres dat je opgeeft tijdens de bestelling.