Voordelen van gezichtsmassages

Een gezichtsmassage is een momentje van self care. Even wat tijd voor jezelf, om te ontspannen, goed voor je huid te zorgen en even nergens anders aan te hoeven denken. Maar het is ook iets wat vaak vergeten wordt! Als het druk is, is het makkelijk om te vergeten dat je ook tijd voor jezelf nodig hebt. Maar dat zijn juist de momenten dat een gezichtsmassage de meeste voordelen kan hebben! Want buiten dat het een heel lekker moment is, hebben gezichtsmassages veel lichamelijke en geestelijke voordelen. Maar wat dan precies?

1. Een stralende, jong uitziende huid

Een gezichtsmassage zorgt voor een stralende huid. Het stimuleert de bloedsomloop, waardoor je huid gaat stralen en je er jonger uit gaat zien. Daarnaast zorgt een gezichtsmassage ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden, maar het stimuleert ook de aanvoer van voedingsstoffen! Het activeert ook de zuurstofopname van de huid. Dit alles zorgt voor een stralende, jong uitziende huid.

2. Minder rimpels!

Ook om rimpels te voorkomen is een gezichtsmassage perfect. Door gespannen spieren kan bloed minder goed je huid door stromen. Dit kan zorgen voor rimpels. Een gezichtsmassage kan helpen met het ontspannen van die spieren, waardoor de bloedsomloop beter wordt en je dus minder kans hebt op rimpels! Maar tijdens het ontspannen van de spieren, zorgt een gezichtsmassage er ook voor dat de spieren versterkt worden. Hierdoor krijg je een stevigere, elastische huid.

3. Het verminderen van hoofdpijn

Het ontspannen van de gezichtsspieren kan ook hoofdpijn verminderen. Aangespannen spieren kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid ook strak staat, wat hoofdpijn kan veroorzaken. Doordat je de tijd neemt om de spieren in je gezicht te ontspannen, ontspannen ook de spieren op je hoofdhuid. Zeker in periodes van stress kan dit een wondermiddel zijn tegen hoofdpijn.

4. Een mooie, zachte huid

Bij een gezichtsmassage worden vaak lekkere crèmes of massage oliën gebruikt. Deze hebben ook veel voordelen! Deze producten voeden de huid, wat ervoor zorgt dat je gezicht minder droog en trekkerig aanvoelt. Hierdoor kan je minder last hebben van roodheid en oneffenheden op de huid.

5. Het beter opnemen van producten

Naast dat er tijdens een gezichtsmassage producten worden gebruikt, is de kans groot dat je thuis ook vaak een crème gebruikt. Door de bevordering van de bloedsomloop kan een gezichtsmassage ervoor zorgen dat de producten sneller en beter in de huid opgenomen worden. Zo ervaar je de optimale effecten van de producten die je thuis gebruikt.

Zijn gezichtsmassages gezond?

Naast de duidelijke effecten die een gezichtsmassage op je uiterlijk heeft, heeft het ook veel voordelen voor je lichaam. Door van buitenaf wat aandacht aan je gezicht te besteden, gebeuren er in de hersenen en in de huid allemaal fijne dingen. Dit zijn wat voorbeelden;

1. De aanmaak van oxytocine

Door de aanraking die tijdens een gezichtsmassage plaatsvindt, komt het hormoon oxytocine vrij. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd!.Oxytocine staat erom bekend dat het stress tegengaat. Het zorgt voor een lagere bloeddruk, een lagere hartslag en je maakt hierdoor minder adrenaline aan. Daardoor slaap je ook nog is beter. Veel voordelen dus!

Maar oxytocine doet nog meer. Het vermindert pijn en bevorderd de spijsvertering. Bij langdurig gebruik zorgt het er zelfs voor dat je beter gaat leren en sneller groeit. Maar het is zorgt dus vooral voor een gevoel van ontspannenheid, voor rust en voor verbondenheid. Naast dat een gezichtsmassage ervoor zorgt dat het knuffelhormoon aangemaakt wordt, zorgt het er ook voor dat het stresshormoon cortisol vermindert.

2. Een beter immuunsysteem

Doordat een massage ervoor zorgt dat er sneller afvalstoffen worden afgevoerd, zorgt het er ook voor dat je lichaam weer sneller voedingsstoffen kan opnemen. Dit zorgt ervoor dat je immuunsysteem verbeterd wordt en je meer energie hebt. Ook kan dit ervoor zorgen dat je weerstand wordt vergroot.

3. Een positief humeur

Maar misschien wel het belangrijkste voordeel is dat je door een massage een beter humeur krijgt. Doordat je stress wordt verlicht en oxytocine wordt aangemaakt ben je vrolijker en energieker. Het helpt om je lichaam en geest in balans te brengen, vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen. Ook zorgt het voor een betere verbinding met andere.

Een gezichtsmassage heeft dus talloze voordelen. Door eens in de zoveel tijd even die tijd voor jezelf te nemen, kan je van al deze voordelen genieten. Uiteindelijk zal dit helpen met het leven van een gelukkiger en meer ontspannen leven. Plus, het is ook nog is heel fijn om te doen! Zeker de moeite waard dus. Misschien als een leuk dagje uit met vriendinnen bijvoorbeeld. Of als activiteit tijdens een moeder-dochter dag. Een gezichtsmassage kan voor iedereen voordelen bieden!

Tijdens onze She Special massage wordt extra tijd en aandacht besteed aan een hoofd- en gezichtsmassage. Een heerlijke verwenmassage dus.

Een reservering maken voor een gezichtsmassage? We verwelkomen je graag in Het Massagehuys!