Hoe massage olie verwarmen

Massage olie kan je op verschillende manieren verwarmen. Hieronder vind je in het kort de beste manieren voor het opwarmen van massage olie, deze zullen we verderop in het blog verder toelichten.

  • Met de handen
  • In de pan of de magnetron
  • Met een warmtehouder of olie warmer

Warme massage olie is essentieel voor een aangename massage. Er zijn verschillende manieren waarop je massage olie kunt verwarmen. Wij hebben de beste manieren voor het opwarmen van natuurlijke olie voor een massage hier op een rijtje gezet.

Met de handen olie verwarmen

Van oudsher wordt massage olie met de handen verwarmd. Dit is een effectieve en zeer eenvoudige methode om de olie te verwarmen. De olie hoort op lichaamstemperatuur te zijn voor de beste ontspanning en opname door de huid. Door de olie met jouw handen te verwarmen breng je de olie automatisch op de gewenste temperatuur. Dit is in Oosterse landen nog altijd de standaard manier om olie te verwarmen. Hoe verwarm je olie met je handen? Het is heel eenvoudig. Doe de olie op jouw handen en wrijf circa 20 tot 40 seconden de olie in de handen tot deze een aangename temperatuur heeft. Wij merken dat dit tijdens een massage een haast meditatief effect heeft. Het is de meest eenvoudige aanpak om de olie te verwarmen en heeft een ontspannende werking.

In de pan of magnetron verwarmen

Wil je dat de olie tijdens de massage al warm is? Dan kun je olie ook van tevoren verwarmen. Verwarm de olie eenvoudig in een pan of in de magnetron. Het is de snelste methode en je bespaart veel tijd tijdens de massagesessie. Zorg wel voor een warmtemeter zodat je precies weet hoe warm de massage olie is. Zorg ervoor dat je olie niet laat koken, maar op lichaamstemperatuur houdt. Het is een snelle aanpak, maar helaas koelt de olie wel af naarmate de massagesessie vordert. Wij vinden dit niet de fijnste optie, maar het is zeker een goed alternatief wanneer je jouw olie al warm wilt hebben voor de massage.

Warmtehouder of olie warmer

Onze masseurs werken zelf graag met warmtehouders voor de natuurlijke oliën. Deze warmtehouders zijn speciaal bedoeld voor massages. Op deze manier kun je eenvoudig de olie verwarmen en op een constante aangename temperatuur houden. Wanneer je olie in een pan verwarmt, kan deze tijdens de massage afkoelen. Door de warmtehouders blijft de olie op een constante temperatuur en is het eenvoudig in gebruik. Je verliest geen warmte tijdens de sessie en kunt de olie eenvoudig gebruiken De warmte van de olie is essentieel voor een goede massagesessie. Door de warmte komen de geuren van de olie goed tot uiting, dit werkt bevorderlijk voor de gemoedstoestand en de ontspanning. Een warmtehouder voor de olie is onze gewenste manier om olie te verwarmen en op temperatuur te houden tijdens de ontspanningsmassage. Tijdens alle massages maken wij gebruik van een warmtehouder voor de natuurlijke oliën. Bij een warmtehouder wordt het hele flesje (flessenwarmer) verwarmd en is het daarom raadzaam om een flesje met pompje te gebruiken zodat je niet het warme flesje uit de houder hoeft te halen. Je kunt ook een oliebrander met een waxinelichtje eronder gebruiken. Je kunt dan met een stenen lepel de olie uit de brander scheppen. Pas hierbij wel op omdat je de temperatuur niet kunt reguleren, de olie erg warm kan worden.

Een warme natuurlijke massage olie is essentieel voor een optimale massage. De oliën kun je eenvoudig op verschillende manieren verwarmen. Van de drie genoemde technieken adviseren wij te werken met een warmtehouder. Tijdens al onze massages maken wij gebruik van de warmtehouder voor de massage oliën. De oliën blijven dan gedurende de massage op een perfecte en aangename temperatuur voor de beste beleving en ontspanning.

Mocht je nog tips nodig hebben voor het geven van een massage, lees dan hier ons blog met 5 tips voor het geven van een heerlijke massage.