5 Tips voor het geven van een heerlijke massage!

Een massage, wie vindt dat nu niet lekker? Maar alleen goed kunnen masseren is niet voldoende om de perfecte massage te geven. Wil jij de ultieme massage ontvangen, of wil jij de ultieme massage geven? Lees dan onderstaande tips.

1. Zorg voor een ontspannen sfeer bij het geven van een massage

Je kan nog wel zo lekker masseren, maar als de sfeer rondom de massage rumoerig is, dan zal er weinig genoten worden van de massage. Zorg dus voor een ruimte die rust uitstraalt. Steek bijvoorbeeld wierook aan en zorg voor een rustgevende muziek op de achtergrond. Combineer deze factoren met een massage en de gemasseerde komt in een ultieme relaxte toestand.

2. Zorg dat je als masseur ook ontspannen en ‘in the moment’ bent

Niet alleen moet de ruimte rondom de massage ontspannend zijn, maar ook als masseur heb je een belangrijke taak om te zorgen voor een zo ontspannend mogelijke sfeer. Je kunt nog zo’n goeie masseur zijn, maar als jouw energie onrust uitstraalt, zal dat ook gevoeld worden bij de gemasseerde. Merk je bij jezelf dat je wat onrustig bent in je hoofd en lichaam, neem dan eerst even de tijd om zelf te ontspannen. Doe bijvoorbeeld wat ademhalingsoefeningen of andere ontspanningsoefeningen om relaxt te worden. Je zou natuurlijk ook diegene die je zou gaan masseren eerst even kunnen vragen of hij/ zij jou eerst even wil masseren, zodat jij in een ontspannende toestand komt.

3. Zorg voor een goede temperatuur

Een fout die vaak gemaakt wordt bij het geven van een massage is dat de temperatuur vaak te koud is. Misschien herken je het wel: je ligt net lekker onder de warme dekens en dan biedt je vriend of vriendin je aan om je te masseren. Maar dat betekent dat je onder die warme deken weg moet en dat een eventuele pyjama ook nog uit moet. Je hebt dan twee keuzes: of je slaat de massage af, of je ontvangt de massage, maar je kunt er eigenlijk niet optimaal van genieten. Een ideale temperatuur voor het geven van een massage is 23 graden. Dus plan je een massage avond in met je partner, zorg dan alvast dat je de ruimte goed opwarmt van tevoren.

4. Gebruik goede, natuurlijke massage olie

Een massage zonder olie kan niet tippen aan een massage met olie. Maar een massage olie is niet zomaar een olie, daar zitten wel degelijk verschillen in. Een goede olie maakt de huid niet te glad, anders is er onvoldoende contact met de huid. Ook kunnen er op een te gladde huid geen kleine bewegingen gemaakt worden, omdat er dan te weinig wrijving is. Zorg voor een olie die jij prettig vindt ruiken. Wat de één een heerlijke geur vinden, kan de ander weerzinwekkend vinden. Kies voor een natuurlijke olie, kunstmatige oliën worden vaak niet goed in de huid opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld sommige baby oliën of vaseline. Oliën op minerale basis kunnen ook zorgen voor een pijnlijke wrijving.

5. Gebruik de juiste ontspanningsmassage technieken

Last but not least, gebruik goede massagetechnieken. We hebben er nog een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Met je duimen tussen de schouderbladen in rondjes draaien. Probeer elke duim om en om te bewegen. Dus eerst de ene duim en dan de andere duim.
  • Ga met beide handen vanaf de schouder langs de arm een stukje naar beneden. Rondom je oksels zitten de lymfeklieren en daar gemasseerd worden kan als aangenaam ervaren worden.
  • De oorlel is bij veel mensen ook gevoelig. Je neemt de oorlel tussen duim en wijsvinger en beweegt je duim steeds herhaaldelijk naar beneden.
  • Zet je tien vingertoppen op het hoofd en draai al je vingers in kleine rondjes
  • De enkel is ook een gewilde plek. Zet je hand er op en maak er rondjes om heen. Geef druk van onder aan de voet naar boven toe.

Met deze massage tips kun jij dé perfecte massage geven. Of nog slimmer, laat deze tips lezen aan je partner en ontvang dé perfecte massage!