Wat is de beste massage olie voor mijn huid?

Massage olie valt niet meer weg te denken uit de wereld van wellness en ontspanning. Deze krachtige mix van de natuurlijke extracten van bloemen, zaden en bomen brengt het beste van de natuur samen in één flesje. Met hun bijzondere aroma’s en weldadige eigenschappen is er voor iedere huid een geschikte olie te vinden.

Wat maakt massage olie zo bijzonder?

Voor elke olie wordt als basis amandel- en druivenpit olie gebruikt, twee oliën die gekend zijn om hun voedende eigenschappen. Door hiervan een speciale mix te maken met andere planten, ontstaat een bijzondere olie die goed is voor je lichaam en je geest. Ga voor het gebruik van je massage olie even na welk type huid je hebt. Elke massage olie is immers goed voor je huid, maar door de toevoegingen van andere planten heeft elke olie bijzondere eigenschappen.

Heb je een droge huid die extra hydratatie nodig heeft? Dan is een olie met een toevoeging van lavendel of sandelhout een goede optie. Deze planten zijn immers gekend voor hun voedende eigenschappen die je huid diepgaand hydrateren. Lavendel heeft een kalmerende werking en een bloemige geur die je spieren ontspant. Een zachte en verzorgde huid is het resultaat. Sandelhout is dan weer erg geliefd om zijn huidvriendelijke eigenschappen omdat het eczeem en andere huidkwaaltjes verhelpt.

Heb je eerder een gevoelige huid die je graag extra wil beschermen? Ga dan voor een olie met de zalvende eigenschappen van eucalyptus of geranium. Eucalyptus staat reeds jaar en dag gekend voor zijn geneeskundige werking en garandeert een goede verzorging van je huid. Geranium is een krachtige bloem die een beschermend laagje over je huid heen legt. Naast de krachtige eigenschappen van de planten zijn ook de aroma’s belangrijk bij massage olie. De weldadige geuren zorgen immers voor mentale ontspanning. Elke geur prikkelt je hersenen op een andere manier voor een optimaal wellness moment.

Welke massage olie is geschikt voor de gevoelige huid?

Onze Tigerpower Oil brengt het beste van amandelolie en druivenpitolie samen in een mix met eucalyptus en kruiden. De eucalyptus plant heeft een bijzonder sap dat niet alleen wonden geneest, maar ook je huid verkoelt en verfrist. Het is dan ook een populaire olie voor personen met een gevoelige huid die willen genieten van het een diepgaande verzorging. Door de oppeppende aroma’s van kajapoet, pepermunt, witte kamfer en kruidnagel is deze olie uitermate geschikt om je spieren te laten ontspannen na het werken of sporten.

Wil je liever een bloemige geur om je gevoelige huid te verzorgen? Kies voor de Spring Garden oil die verrijkt werd met bergamot en bloemen. De olie van de bergamot boom wordt aangeraden bij huidproblemen, zoals zweertjes, puistjes of eczeem. In combinatie met clementine, oranjebloesem, jeneverbes en verbena ontstaat een 100% natuurlijke olie die je gevoelige huid met liefde verzorgt. Ook de Happy Oil hoort thuis in het rijtje van massage olies die een gevoelige huid diepgaand verzorgen. De basis bestaat uit een unieke combinatie van amandel en Sint-Jansolie. De amandelen hydrateren je huid, terwijl Sint-Jan bekend staat om zijn anti depressieve werking. In combinatie met andere geuren en oliën, zoals eucalyptus, rozemarijn en geranium, ontstaat een delicate olie die een balans brengt tussen welzijn voor je huid en geest.

Welke massage olie is geschikt voor de droge huid?

De Huile d’Avignon is een absolute topper in het rijtje van oliën die je huid net dat ietsje meer geven. Deze olie zorgt niet alleen voor een diepgaande ontspanning, maar geeft ook een verzorgend laagje aan je huid. Om deze bijzondere olie te creëeren werd er dan ook gewerkt met lavendel, kamille en sandelhout. Het is een aangename olie die zowel voor huidverzorging als voor een wellness moment gebruikt wordt. Bij de Huile d’Avignon wordt alleen gewerkt met ontspannende ingrediënten. Daarom kan deze olie ook zonder probleem gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Voor de Oil of Treasures werd er dan weer gekozen voor krachtige aroma’s, zoals sandelhout, mirre en wierook, voor een voedende olie in een moment van luxe. Deze olie is perfect voor een bijzondere gelegenheid om volledig te ontspannen en ook je huid de nodige verzorging te bieden. De bedwelmende geur staat garant voor een gevoel van welbehagen dat nog lang nazindert.

Wil je het meeste uit je wellness moment halen? Ga voor de Detox Oil om je lichaam op een natuurlijke manier te reinigen. De gember en jeneverbes in deze hydraterende olie zorgen voor een ontgiftende werking, terwijl je huid gehydrateerd wordt met de olie.

Nieuwsgierig geworden naar meer? Bekijk onze massage olie pagina om alle oliën in details te ontdekken.